Invest in Vushtrri -
+383 38 200 42417

Home » Archive

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit mes Germin dhe Komunës së Vushtrrisë për tërheqje të investimeve nga Diaspora . Komuna e Vushtrrisë dhe Organizata Germin nënshkruan Memorandum Bashkëpunimi për angazhim të diasporës në nivelin lokal. Ofrimi i mundësive të reja për zhvillim ekonomik dhe lidhja e komuniteteve vendore të biznesit me ato nga diaspora janë synimet e ...
Read more
Kosovën po e presin ditë më të mira. Diaspora përditë e më e interesuar për të investuar në Kosovë, në një klimë e cila po shkon drejt përmirësimit si për investitorët e brendshëm, ata nga diaspora por edhe për investitorët e jashtëm Shkruan: Bekim Brestovci Diaspora kosovare është produkt i një dhune sistematike të ushtruar ...
Read more
Shkruan: Alban Nevzati Që nga shpallja e pavarësisë në vitin 2008 e deri në vitin 2017, në Kosovë, sipas shifrave zyrtare janë pranuar mbi 6 miliardë euro përmes remitencave. Kjo shifër i bie të jetë sa tre herë buxheti i Kosovës për vitin 2019. Mirëpo, shifra reale e remitencave, e cila nuk përfshihet në statistikat e Bankës ...
Read more
Kosova ka fatin e mirë që ka një diasporë të madhe krahasuar me numrin e banorëve, diverse dhe me shumë potencial ekonomik, intelektual, kulturor, artistik e sportiv. Por, angazhimi i diasporës, përveç aspektit politik, është irrelevant nëse nuk kontribuon edhe në zhvillimin ekonomik të vendit. Qasja e deritanishme e institucioneve të shteteve shqiptare për angazhimin ...
Read more